Zeebaars met sinaasappel en tijm van een rookplankje.

Vaak ben je geneigd om bij vis citroen te gebruiken maar de zoetere sinaasappel gaat ook heerlijk samen met vis.

Ingrediënten
  • 2 red cedar rookplankjes
  • 2x zeebaars
  • 2x sinaasappel
  • 8 takjes verse tijm
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
Bereiding

Bereid het rookplankje voor zoals voorgeschreven is voor je type rookplankje. Maak de zeebaars schoon met koud water en dep hem droog keukenpapier.

Hak de blaadjes van de tijm takjes fijn en stop dit in een kleine kom. Rasp een halve sinaasappel en stop dit ook in de kom bij de tijm. Knijp een halve sinaasappel uit over de rasp en de tijm en voeg ook de olijfolie eraan toe. Meng dit goed door en smeer de binnenkant en buitenkant van de vis hier goed mee in. Pak hem in met aluminiumfolie en laat dit twee uur marineren in de koelkast.

Na twee uur snij je de tweede sinaasappel in dunne plakken. Deze plakken gaan in de buikholte van de vis. De vis garen we op een red cedar rookplankje. Bereid het rookplankje voor zoals op de verpakking staat en plaatst daarna de vis op het plankje.  Rookplankjes en andere handige bbq spullen kan je bestellen bij https://rookplankje.nl/product/rookplank-western-red-cedar/

Het rookplankje met de vis gaat op het rooster boven de kolen zodat het hout goed verwarmd wordt. De deksel gaat dicht en we proberen een temperatuur van bbq op ongeveer 150 graden te houden. De vis is gereed bij een kern temperatuur van 55 graden. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Eet smakelijk!

Call Now Button