buitenkeuken van steigerhout

Steigerhout is gewoon vuren hout zoals we dat kennen uit de bouwmarkt.

 

Vuren komt van de fijnspar en heeft de eigenschap om flexibel te zijn. Hierdoor is het ideaal om als steigerplanken te gebruiken.

De laatste jaren worden er veel buitenmeubels en buitenkeukens van steigerhout gemaakt. Het is goedkoop en vergrijst mooi naarmate het langere tijd buitenstaat. Een ander voordeel aan dit zachte hout is dat het bijna geen splinters geeft. Steigerhout heeft duurzaamheidsklasse 5 en heeft hierdoor een levensduur van ongeveer 5 jaar als het onbehandeld buiten staat.

De grootste vijand van hout is vocht. Hierdoor raden wij altijd aan om het hout te verduurzamen als het buiten wordt gebruikt. Verduurzamen kan door middel van lak, olie of beits. Dit zal wel ieder jaar opnieuw behandel moeten worden om een lange levensduur te garanderen. Ook is het mogelijk om verduurzaamd vuren te kopen. Dit kan fabrieksmatig met een chemisch proces zijn gedaan waarbij er een chemische stof aan het hout wordt toegevoegd of het gebeurt thermisch waarbij het hout wordt verhit zodat de stuctuur verandert en het minder vatbaar is voor vocht.

 

Call Now Button