Perzik met gorgonzola en walnoten

Recept voor 4 personen

Ingrediënten
  • 8 halve perziken uit blik
  • 100 gr walnoten
  • 100 gr gorgonzola
  • 100 ml koksroom
  • rookplankje
Bereiding

Bereid het rookplankje voor zoals omschreven bij het type dat je hebt. Waarschijnlijk is dit 2 uur in water laten liggen. Daarna de kant war het eten komt 20 sec op het rooster boven het vuur leggen.

Neem de perziken uit blik en laat ze  ondersteboven 10 minuten uitlekken.  De platte kant van de perzik leggen we daarna 5 minuten op de bbq boven de heten kolen zodat hij een mooi brandstreepje krijgt.

De perziken leggen we met de platte kant naar boven op een rookplankje en leggen in de plaatst waar ooit een pit zat een klein stukje gorgonzola met een halve walnoot erop.

Zorg dat je bbq een constante temperatuur van 150 graden heeft. Plaats het rookplankje boven de kolen en sluit de deksel. Nu gaan we de gorgonzola saus maken, want na ongeveer 15 minuten is de perzik gereed.

De gorgonzola saus is heel makkelijk, stop 100 gr gorgonzola in een pannetje met 100 ml koksroom. Verwarm dit rustig en roer het af en toe door totdat hij goed warm is. Ondertussen hakken we een hand vol walnoten fijn om straks over het geheel te strooien.

Schenk eerst de saus op een klein bord, plaast daarna de gare perziken, met de bolle kant naar beneden, in de saus en bestrooi het geheel met stukjes walnoot. Serveer met een stukje brood om de overgebleven saus mee op te scheppen.

Eet smakenlijk!

 

Call Now Button