06 3828 9590
Gevulde paprika met feta en pijnboompitten van de bbq

Heerlijke voor een vegetarische bbq of als bijgerecht voor een gehele maaltijd van de bbq. recept voor het maken van 4 halve paprika’s.

Benodigheden
  • 2 paprika’s (rood of geel)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 bospeentjes
  • 5 cm groene bovenkant prei
  • 2 tomaten
  • 15 gr pijnboompitten
  • 100 gr feta
  • 10 blaadjes basilicum
  • zout en peper
Bereiding

Was de twee paprika’s schoon en maak ze droog met keukenpapier. Zelf vind ik het mooi om ze overdwars doormidden te snijden en ook het steeltje hierin mee te nemen, zoals op de foto. De paprika’s mogen nu buiten de koelkast nog een beetje drogen.

Snij de knoflook en rode ui klein en fruit dit in een pan in een klein beetje olie. Ondertussen snij je de wortel in kleine plakjes van ongeveer 3 mm en snij je 5 cm van de groene bovenkant van een prij zo dun mogelijk in kleine reepjes. Als de knoflook en ui lekker ruikt en er glazig uitzien voeg je de wortel en de prei toe in de pan. Nu mag het vuur iets hoger, we gaan de wortel en prei licht wokken.

Nu snijden we de 2 tomaten in kleine stukjes en verwijderen de pitjes en het vocht. Als je dit niet weghaalt krijg je teveel vocht in je gevulde paprika. Als de wortel en prei 5 minuten zijn gewokt, met de knoflook en ui, voeg je de stukje tomaat toe en wokt dit nog 2 minuten door. Voeg wat zout en peper toe en je basis mengsel voor een gevulde paprika is gereed.

Rooster de pijnboompitten even aan in een droge koekenpan. Laat ze aub niet verbranden! Brokkel de feta in kleine stukjes van maximaal 1 cm e snij de blaadjes basilicum in kleine stukjes.

Voeg de pijnboompitten, feta en basilicum toe aan je basis mengsel en roer het goed door. Proef het mengsel om te kijken of er nog zout of peper bij moet.

Vul de 4 stukken paprika met het mengsel. Je kan dit ongeveer een dag in de koelkast bewaren als je ze in de aluminiumfolie rolt of je legt ze meteen op de bbq.  De paprika’s gaan we indirect verwarmen, niet boven de kolen dus want dan verbranden ze meteen. In een afgesloten bbq van ongeveer 200 gr zijn ze na 15 minuten gereed.

Naast dat het makkelijk werkt, is het ook heel lekker om de paprika’s op een rookplankje te leggen. Voor fruit en groentes maak ik altijd gebruik van een cederhouten rookplank. Je kan de rookplankjes en andere handige bbq spullen hier bestellen.  https://rookplankje.nl/

eet smakelijk!

 

Dit is de basis, probeer ook eens andere groente. Champignon, broccoli, zoete aardappel of wat je maar lekker vind. Ook is het heerlijk om er wat kruiden doorheen te mengen. Italiaanse keukenkruiden gaat heel goed met de feta, maar je bent vrij om te experimenteren.

 

 

Call Now Button