Gele paprika met kip van de bbq

 

Heerlijke voor een vegetarische bbq of als bijgerecht voor een gehele maaltijd van de bbq. recept voor het maken van 4 halve paprika’s.

Benodigheden
  • 2 gele paprika’s
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 bospeentjes
  • 5 cm groene bovenkant prei
  • 2 tomaten
  • 150 gr kippendijen
  • 2 el ras el hanout kruiden
  • 2 munt blaadjes
  • zout en peper
Bereiding

Was de twee paprika’s schoon en maak ze droog met keukenpapier. Zelf vind ik het mooi om ze overdwars doormidden te snijden en ook het steeltje hierin mee te nemen, zoals op de foto. De paprika’s mogen nu buiten de koelkast nog een beetje drogen.

Snij de knoflook en rode ui klein en fruit dit in een pan in een klein beetje olie. Ondertussen snij je de wortel in kleine plakjes van ongeveer 3 mm en snij je 5 cm van de groene bovenkant van een prij zo dun mogelijk in kleine reepjes. Als de knoflook en ui lekker ruikt en er glazig uitzien voeg je de wortel en de prei toe in de pan. Nu mag het vuur iets hoger, we gaan de wortel en prei licht wokken.

Nu snijden we de 2 tomaten in kleine stukjes en verwijderen de pitjes en het vocht. Als je dit niet weghaalt krijg je teveel vocht in je gevulde paprika. Als de wortel en prei 5 minuten zijn gewokt, met de knoflook en ui, voeg je de stukje tomaat toe en wokt dit nog 2 minuten door. Voeg wat zout en peper toe en je basis mengsel voor een gevulde paprika is gereed.

Snij de kippendijen in kleine stukjes en bestrooi ze met de ras el hanout kruiden. Bak de kip gaar in en pan en snij de 2 muntblaadjes in kleine stukjes. De gare kip en de muntblaadjes meng je door het groente mengsel.

Vul de 4 stukken paprika met het mengsel. Je kan dit ongeveer een dag in de koelkast bewaren als je ze in de aluminiumfolie rolt of je legt ze meteen op de bbq.  De paprika’s gaan we indirect verwarmen, niet boven de kolen dus want dan verbranden ze meteen. In een afgesloten bbq van ongeveer 200 gr zijn ze na 15 minuten gereed.

Naast dat het makkelijk werkt, is het ook heel lekker om de paprika’s op een rookplankje te leggen. Voor fruit en groentes maak ik vaak gebruik van een cederhouten rookplank. Je kan de rookplankjes en andere handige bbq spullen hier bestellen.  https://rookplankje.nl/

eet smakelijk!

De ras el hanout kruiden is een heerlijke Marokkaanse kruidenmix. De mix gaat geweldig met kip, je ook eens op andere gerechten gebruiken. Bijvoorbeeld in mijn couscous salade. https://buitenkeukendesign.nl/couscous-salade/

De kip kan je ook opbakken in andere kruiden, Italiaanse keuken of herb de provence is ook heerlijk. Begin dan wel met eerst knoflook en ui fruiten voor de extra lekkere smaakje. Als je verse kruiden hebt wordt het allemaal nog lekkerder!

Call Now Button