Couscous Salade voor 4 personen

Heerlijk frisse salade, als maaltijdsalade of als bijgerecht.

Ingrediënten
  • 175 gr Couscous  (probeer ook een Bulgar)
  • 2 vleestomaten
  • 1/2 rode ui
  • 1x Komkommer
  • 2x Paprika
  • 150 gr knoflook olijven
  • 150 gr pomodori
  • 200 gr feta
  • 200 gr kikkererwten
  • 10 blaadjes verse munt
  • 2 eetlepels ras el hanout kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
Bereiding

Bereid de couscous zoals op de verpakking aangegeven. Als de couscous gereed is spoel je hem af met koud water totdat hij volledig afgekoeld is. Laat de afgekoelde couscous uitlekken in een vergiet.

Snij een halve rode ui in zeer kleine stukjes. Stop dit in een grote saladeschaal (want er komt veel in)  en prak dit met een vork zodat er wat vocht uit de ui komt. Snij vervolgens een halve vleestomaat in kleinen stukjes en stop dit bij de ui. Bestrooi dit met een beetje 2 eetlepels ras el hanout kruiden, 2 eetlepels olijfolie, klein gesneden muntblaadjes, zout en peper. Prak dit nogmaals goed door zodat het sap van de tomaat, ui en alle kruiden goed gemengd zijn.

Snij de komkommers, paprika’s, knoflook olijven, pomodori, feta en overgebleven tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de salade. Voed de kikkererwten toe roer alles goed om.

Stop de uitgelekte couscous bij de salade, roer nogmaals goed door zodat alles goed verdeeld is. NU mag hij nog 30 minuten in de koeling om hem nog even iets frisser te maken.

Eet smakelijk!

P.S. Als je nog wat vlees wilt toevoegen is het heerlijk om kippendijen  met ras el hanout kruiden in de smeren en dit te bakken in olijfolie. Dit kan ook prima vegetarische kip.

Call Now Button